Torsdag 23/5

Igår kväll var det en fantastiskt fin kväll, kändes som en sensommarkväll. Jag och min kontaktkompis satt ute på balkongen till 20 och åt fruktsallad och drag iste som jag hade gjort själv.
 
Marias iste
 
1 L vatten
1 tepåse (jag använde Icas egna Grönt te med Citronsmak)
1 liten klick bra honung (Jag använder ekologisk närodlad honung)
1 ekologisk citron.
 
Koka 1 L vatten, häll upp i en tillbringare som tål hett vatten, ta ca en tsk honung och rör ner i vattnet, lägg i tepåsen och låt den dra tills vattnet svalnat så pass att man kan ställa in i det i kylskåpet. Ställ in det i kylskåpet så det blir riktigt kallt, skär citron i skivor och lägg i. Innan serveringen lägg i isbitar.
 
Jag hade aldrig gjort eget iste förut och jag höftade med mängderna så hade ingen aning hur det skulle bli, men det blev super gott, det kommer jag göra fler gånger i sommar. För dom där påsarna med iste som man köper är det ju så otroligt mycket socker och annat konstigt i.
 
Idag däremot har det varit 6 grader och regnat hela dagen. Jag kom ut på min promenad på förmiddagen, men resten av dagen har jag kollat på tv och lyssnat på ljudbok. Kroppen har känts tung och trött idag. Men jag får lite nu och då idéer om vad jag vill hitta på i sommar, så jag skriver ner dom i mitt block och så hoppas jag att några utav dom blir uppfyllda iaf. Jag är ju inte så mycket för att resa. Men vill gära göra lite dags utflykter till ställen runt om i Jämtland.
 
Skogen på min promenad idag, så grönt och fint, dock kändes det inte så vårigt då jag ångrade att jag inte hade satt på mig halsduk och mössa haha.
 
 
 
Men regnet är bra, för förra sommaren med de stora bränderna var otäcka, nu brinner det mycket söderut då det är torrt där. Så mer regn till naturen!
 
1 Yasmine:

skriven

Det där istereceptet måste jag testa nu i sommar :D Kramar

Kommentera här: